top of page
1U8A0216 kopiera.jpg

Ska hunden få följa få med?

Kursstarter hittar ni längst ner på sida.

 

Vårt samhälle öppnas upp mer och mer för våra hundar. Caféer, pubar och restauranger är många som välkomnar hundar idag. Både till det positiva och negativa. Vi ser idag hunden som den familjemedlem den är och vill inkludera den på vid sociala tillställningar så som följa med till stranden eller shoppa i gallerior. Hur gör vi hunden redo för att kunna hänga med i dessa miljöer och känna sig trygg och avslappnad?

Vad har ni som ägare för ansvar och vad behöver hunden som art och individ för att klara av detta?

Vi kommer prata om stadga, impulskontroll, förväntningar, belöningar, reaktioner och agerande.

Sovande hundar

Kommer jag kunna ta med min hund efter denna kurs?

Hundarna är precis som oss människor. Visa individer klara av en situation bättre än en annan. Allt ligger tyvärr inte i händerna på oss som ägare eller i träningen. Det är långt ifrån alla hundar som klarar av att koppla av i sociala sammanhang. Men med det sagt kan vi alltid hjälpa hunden utifrån dens förutsättningar av att kunna hantera situationer på bästa sätt. Vi ska inte ta förgivet att "hunden vänjer sig" ibland kan lite träning i rätt riktning vara avgörande.

TA MED PÅ KURS

  • Vattenskål och vatten 
  

  • Obs! Ej pipleksak 


  • Filt för hunden att träna på.

  • Ben till hunden under teoridelen. Ett ben att tugga på eller en skinkost-tub ( laktosfri) att slicka på får ned hunden i energi om det blir för tråkigt att sitta still. Barnmat i klämpåse är också ett bra alternativ. Se bifogad länk

  • 
Gott godis! Viktigt att hunden vill jobba för sin belöning. Testa lite olika belöningar hemma, vad gillar din hund bäst? T.ex Köttbullar, kycklingkorv, torkad lever. 


  • Ett fast koppel ej flexikoppel .

  • Kläder efter väder för både hund och ägare - Vi är utomhus oavsett vad vädret har att erbjuda

  • Hundarna ska INTE hälsa på varandra under kursen 

Ingenting att boka just nu. Titta in snart igen.
bottom of page