top of page
2_edited.jpg

Få svar på vanliga frågor här

Era frågor hjälper oss att utvecklas

  • Får min valp som är under 12 veckor vara med på valpkurs?

- Ja, ni är välkomna! Det ni ska tänka på är att valpen kommer bli trött snabbt! Ni kanske inte kommer kunna göra alla övningar på plats. Ni får alltid med er övningarna hem för att träna. Valparna kommer inte att hälsa under kursen

  • Varför ska man gå en valpkurs, behövs det?

Vi ser våra valpkurser som utbildningar för ägarna. Ju tidigare desto bättre. Vi hade önskat att valpköpare skulle få med sig mer information hem när dom hämtar hem den lilla valpen.  

Från och med att valpen kommer hem till er och upp till 12 veckor går valpar igenom en socialiserings-period. Kursen är ett jättebra tillfälle för valpen att få betrakta andra hundar i en trygg miljö. Eftersom hundarna inte ska hälsa på varandra behöver ni inte oroa er över att valpen inte har fått sin 12 veckors spruta.

På kursen går vi igenom viktiga grunder som ni behöver tänka på för att ge valpen de bästa förutsättningarna i sitt nya hem. Hur inlärning sker, hur valpen kommunicerar, vård, ensamhetsträning etc. För oss handlar det inte om att börja träna en valp så fort som möjligt, utan att förstå sig på valpen. Det kommer dyka upp frågor och situationer ni inte vet hur ni ska hantera. Ni kommer att behöva klippa klor, gå till mataffären, undra varför hunden skäller på dammsugaren och mycket mer. Det kan då vara skönt att komma in i en grupp med andra nyblivna valpägare som är i samma situation.Välkomna till en valpkurs som är mer än bara grundläggande övningar, utan ett tillfälle för er att förstå och välkomna er nya familjemedlem!  

  • Kan man få övningarna ned skrivna efter kursen?

Vi förstår att många av er kanske önskar ha tillgång till materialet för att fortsätta öva och förbättra era kunskaper även efter kursens slut. Därför har vi gjort materialet tillgängligt online, vid bokning av er kurs kan ni lägga till onlineversion vid er bokning. Annars är du välkommen att göra egna anteckningar under kursens gång.

  • Får valparna leka på en valpkurs?

I vår valpkurs leker valparna inte med varandra. Målet med kursen är att lära valparna att förstå och hantera olika störningar samt att utveckla en relation till sina ägare. Därför fokuserar vi på att skapa en strukturerad inlärningsmiljö där valparna kan träna och koppla av med andra hundar omkring sig. 

  • Får alla i familjen följa med på kursen?

Ja, alla medlemmar i familjen är hjärtligt välkomna att delta på kursen. Om ni har barn som följer med er, värdesätter vi att de deltar aktivt i kursaktiviteterna. Vi ber er att se till att de inte stör andra deltagare under lektionerna, så att alla kan dra nytta av en lugn inlärningsmiljö.

  • Hur vet jag när min hund är en unghund?

Åldern för när en hund anses vara en unghund varierar mycket och kan sträcka sig från 6 månader till 1 år. Vår unghundskurs välkomnar alla hundar, och det är inte nödvändigt att känna att ens hund måste vara i det specifika åldersintervallet för att delta i kursen. Alla hundar, oavsett ålder, är hjärtligt välkomna att delta och dra nytta av kursen.

  • När passar det att gå en unghundskurs?

Skiftet från valp till unghundhund kan vara en påfrestande period för både hund och ägare. Alla grunder ni fick lära er på valpkursen räcker inte längre till för den hormonella tonåringen. En vanlig fråga vi får är

”När är en bra ålder för unghundskursen?”Känner ni igen er i stycket ovan hade vi sagt att det börjar bli dags. Våra fantastiska unghundar kräver lite is i magen och kanske inte bara tragglande av samma grunder.

På kursen kommer vi att gå igenom bra övningar för att lär hunden behärska sig, ni ägare kommer att få sätta er in i hundens perspektiv för att veta hur ni lättast undviker konflikter och ta del av aktivering för att kunna bygga tillit och relation tillsammans med er hund.

  • Min hund kan inte vara lugn bland andra hundar, kan vi gå kurs iaf?

Många hundar tycker det är super skoj att gå på kurs! Ofta finns en höga förväntan när både godiset och leksaken är packade och redo. Det är inte ovanligt att det kan vara lite livligt och entusiastiskt i början, detta är något vi tydligt ser lugnar ner sig snabbt. Om ni har en hund som har en tendens att skälla mycket och det inte fungerar att använda godis eller ben som avledning under gruppsamlingarna eller övningarna, kan det vara klokt att överväga att boka en privatlektion. På det sättet kan vi skapa en mer anpassad och lugn inlärningsmiljö innan ni tar steget ut på en kurs.

  • Min tik har börjat löpa, får vi komma på kurs?

​Vi välkomnar löptikar de två första veckorna under löpet. Under den tredje veckan, som är höglöpet, får ägarna delta utan tiken.

bottom of page