top of page
hund.jpg

Möt din hunds unika behov

Upptäck nya sätt att förgylla din hunds dag

Varför ska man gå en kurs i berikning?

Alla arter har grundläggande behov som behöver tillgodoses. Hunden är idag människans bästa följeslagare. Många hundar älskar livet en människa har att erbjuda med nya miljöer, sociala tillställningar och andra hundkompisar i rastgården. Ibland har hunden behov vi inte ens är medvetna om. Det konstanta skällandet hunden gör för att någon går i trappuppgången kan ha och göra med att rasen en gång var framtagen för att larma.

 

Hunden som vägrar komma tillbaka på inkallning kanske behöver få springa i sin fulla kapacitet. Den hunden som gör utfall mot cyklister egentligen hade behövt valla in ett får.

 

Berikningen är ett sätt att ge hunden en guldkant i vardagen och för oss människor att verkligen lära känna våra hundar på individnivå. På kurser djupdyker vi i detta och går igenom roliga övningar där din hund får en chans att välja till eller välja bort utifrån dess egna preferenser. En kurs utan krav på varken hund eller ägare och som passar alla åldrar.

ve.jpg

Vad är skilnaden på berikning och aktivering?

Skillnaden mellan berikning och aktivering är många gånger hårfin. Grunden i berikning handlar om de medfödda beteenden hunden har ett naturligt behov av att utföra. Det kan vara art eller rasgrundat men också individuellt. En vallhund har ett behov av att utföra olika vallbetingade beteenden eftersom det ligger i genetiken.

 

Det finns ingen annan motivation till att utföra beteendet än att det behöver utövas för att hunden ska må bra. Om hunden enbart hade vallat för att det på något vis var förstärkande hade det inte varit berikning, utan aktivering. 

vegiiiis_edited.jpg

AKTUELLA STARTER

Ingenting att boka just nu. Titta in snart igen.
nt.jpg

TA MED PÅ KURS

  • Vattenskål och vatten 
  

  • Leksaker gärna på snöre. T.ex klicka härObs! Ej pipleksak 
-Har du en hund som har stort föremåls intresse? Ta med två likadana leksaker. 


  • Filt att sitta på - Kommer ni inte att sitta ned om det t.ex regnar eller är för kallt behövs det ej. 


  • Ben till hunden under teoridelen. Ett ben att tugga på eller en skinkost-tub ( laktosfri) att slicka på får ned hunden i energi om det blir för tråkigt att sitta still. Barnmat i klämpåse är också ett bra alternativ. Se bifogad länk

  • Gott godis! Viktigt att hunden vill jobba för sin belöning. Testa lite olika belöningar hemma, vad gillar din hund bäst? T.ex Köttbullar, kycklingkorv, torkad lever. 


  • Ett fast koppel ej flexikoppel .

  • Långlina - Ibland blir övningarna lättare om ni har fria händer, enkel lösning är att använda sig av en långlina. 

  • Kläder efter väder för både hund och ägare - Vi är utomhus oavsett vad vädret har att erbjuda.

  • Hundarna ska INTE hälsa på varandra under kursen 

Obs! Om din hund inte vill släppa ifrån sig föremål/ben alternativt morrar önskar vi att ni meddelar oss i bokningen. 

bottom of page