top of page
vega_edited_edited_edited.jpg

Frivilig hantering

Valmöjlighet är förstärkare i sig

Låt hanteringen bli en mysig stund

Låt kloklippet bli en mysstund istället för ett ångestladdat moment för både dig och hund.

 

Detta är en kurs för alla som äger en hund. Den ger dig och din hund förutsättningarna för att bevara den tillit hunden har för dig som ägare under kloklipp, veterinärbesök, tovutredning eller andra situationer du behöver hantera din hund.

 

Kursen bygger på att jobba utifrån hundens villkor med en successiv träning mot målet att hunden är bekväm under processen.

 

Verktygen ni får kommer ge er grunden att kunna utveckla all form av hantering. Saker som att borsta tänder eller att ta bort en fästing, utan konflikter.

kloklipp.jpg

Vad händer om jag inte klipper klorna och borstar ut tovorna på min hund?

elin_eira.jpg

Det är en fråga om hundens välfärd.

 

Om vi inte klipper klor och de blir för långa ökar risken för skador så som klobrott samt snedbelastning hos hunden. Snedbelastning medför en rad olika problem i kroppen som ofta uppdagas lite för sent än vad vi önskar.

 

Om vi inte borstar ut tovorna på hunden resulterar det i att det luggas när hunden går, vilket är smärtsamt. När man väl då ska klippa ned hunden behövs det klippas under tovan för att verktyg ska ta sig igenom. Det är alltså bäst av både praktiska och exteriöra skäl att borsta igenom hunden.

vegiiiis_edited.jpg

AKTUELLA STARTER

hittar ni längst ner på denna sida

Ingenting att boka just nu. Titta in snart igen.
1U8A1810 kopiera.jpg

TA MED PÅ KURS

  • Vattenskål och vatten 
  

  • Ett bra underlag då vi kommer att arbeta med hunden sittandes. 

  • Ben till hunden under teoridelen. Ett ben att tugga på eller en skinkost-tub ( laktosfri) att slicka på får ned hunden i energi om det blir för tråkigt att sitta still. Barnmat i klämpåse är också ett bra alternativ. Se bifogad länk

  • Gott godis! Viktigt att hunden vill jobba för sin belöning. Testa lite olika belöningar hemma, vad gillar din hund bäst? T.ex Köttbullar, kycklingkorv, torkad lever. 


  • Ett fast koppel ej flexikoppel .

  • Kläder efter väder för både hund och ägare - Vi är utomhus oavsett vad vädret har att erbjuda.

  • Blir hunden obekväm och stressad vid hantering rekommenderar vi att använda Adaptil halsband och Aptus relax vid kurstillfällena 

  • De verktyg så som klotång ni använder hemma 

  • Hundarna ska INTE hälsa på varandra under kursen 

bottom of page