top of page
Skärmavbild 2024-06-13 kl. 21.13.09.png

Ett klick närmare samförstånd

För dig som vill utforska inlärning på djupet

Vad är Klickerträning?

 

Klickerträning med hund är en positiv förstärkningsträningsmetod som använder en ljudsignal, vanligtvis en liten handhållen enhet med en klickljudgenerator, för att märka önskat beteende hos hunden.

 

När hunden utför önskat beteende markerar ägaren det med ett klickljud från klickern och belönar sedan hunden omedelbart med en godisbit eller annan belöning.

Metoden är baserad på principen om att belöna önskade beteenden för att öka sannolikheten för att de kommer att upprepas. Klickerträning hjälper till att tydligt kommunicera till hunden när den har gjort rätt och gör det möjligt att belöna i realtid, vilket underlättar inlärningen.

 

Det är en mycket effektiv och positiv metod som skapar en stark koppling mellan ägaren och hunden och ökar hundens förståelse för vad som förväntas av den.

klicker.png
01.jpg

Vem kan gå en klickerkurs?

Klickerträning erbjuder en positiv och rolig inlärningsupplevelse för både hundar och deras ägare. Den bygger på tydlig kommunikation och belöning, vilket gör det till en lätthanterlig och tillfredsställande träningsmetod för alla parter. Så oavsett om du vill lära din valp goda vanor från början eller finjustera färdigheterna hos din vuxna hund, är klickerträning en rolig väg att utforska. Alla är välkomna oavsett ålder eller erfarenheter!

03_edited.jpg

STARTER

Ingenting att boka just nu. Titta in snart igen.

TA MED PÅ KURS

  • Vattenskål och vatten 
  

  • Leksaker gärna på snöre - Obs! Ej pipleksak 


  • Har du en hund som har stort föremåls intresse? Ta med två likadana leksaker. 


  • Ben till hunden under teoridelen. Ett ben att tugga på eller en skinkost-tub ( laktosfri) att slicka på får ned hunden i energi om det blir för tråkigt att sitta still. Barnmat i klämpåse är också ett bra alternativ. Se bifogad länk

  • 
Gott godis! Viktigt att hunden vill jobba för sin belöning. Testa lite olika belöningar hemma, vad gillar din hund bäst? T.ex Köttbullar, kycklingkorv, torkad lever. 


  • För kursen klickerträning behöver ni små mjuka godisar, komihåg att ta med extra då det går åt en massa!

  • Ett fast koppel ej flexikoppel .

  • Hundarna ska INTE hälsa på varandra under kursen

bottom of page